Начин на приготвяне
Ориза почистих, измих през няколко води и накиснах в топла вода и сол за 40 минути.
Гъбите почистих, нарязах и измих.
В тенджера сипах олиото и лука и го запържих за кратко, отцедих и изплакнах ориза от солената вода, след което го добавих при лука и запържих за 3-4 минути, за да се запечата.
Долях топла вода, да покрие ориза, подправих с изброените подправки, добавих пресования чесън и оставих за няколко минути, докато оризът поеме водата.
Прибавих гъбите и магданоза, изключих котлона и оставих ориза с гъби за 5 минути под капак.
Прехвърлих в тавичка с диаметър 28 см, покрих ориза на фурна с алуминиево фолио.
Сложих ориза с печурки на фурна в загрята фурна на 190°C за 20 минути.