Кюфтета с киноа, цвекло и боб

Кюфтета с киноа, цвекло и боб
Снимка: Виктория Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кюфтетата с киноа, цвекло и боб са чудесна здравословна идея за вечеря"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 глава
  • киноа - 100 г
  • боб - 240 г сварен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива и се вари, без да се бели за около 30 минути.

Обелва се и се нарязва на кубчета. Слага се в блендер.

Лукът се почиства и нарязва на едро. Чесънът се обелва. Добавят се в блендера.

Добавят се и подправките - кимион, черен пипер и червен пипер.

Бобът се изцежда и също се добавя. Сместа се блендира.

В тенджера се слага 300 милилитра вода да заври. Добавя се киноата. Оставя се на бавен огън около 15 минути, докато поеме водата. В голяма купа се слага сместа от блендера, царевичното брашно и киноата.

Овкусява се със сол. Разбърква се до еднородна смес.

Подготвя се тава с хартия за печене. От готовата смес се оформят кюфтета от киноа и се нареждат в тавата.

Пекат вкусните зеленчукови кюфтета около 15-20 минути.

Кюфтетата с киноа, цвекло и боб са чудесна здравословна гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: