Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Родопска плакия от гъби

Родопска плакия от гъби

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Родопска плакия от гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате дребни гъби, почиствате ги и ги слагате цели в тенджерата. Наливате 1 ч.ч. вряла вода, добавяте олиото и варите на умерен огън.

Когато водата поизври и гъбите поомекнат, прибавяте брашното, размито в малко вода. Подправяте с черен пипер и сол на вкус и варите ястието още 10-15 минути на слаб огън.

Накрая поръсвате с наситнен магданоз и подправяте с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: