Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Заготовка за готвене на ядене в буркани

Заготовка за готвене на ядене в буркани

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Заготовка за готвене на ядене в буркани
Снимка: Veselina
1 / 2
01/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вкусът на лятото в бурканче - ето така ще готвите с най-свежите летни зеленчуци и посред зима"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • пипер - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • лук - 1 кг
  • сол - 1 кг
  • магданоз - ж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.

Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят.

По същия начин се наситняват лукът и пиперките. Магданозът го измиваме и режем на ситно. Всичко си свесваме. Изсипвате количеството сол. Разбъркваме, докато се стопи солта.

Измиваме си преди това бурканчета и капачки. Насипваме заготовката в бурканчета. Затваряме с капачки.

Когато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.

Видях рецептата в интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: