Начин на приготвяне
Измивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят.
По същия начин се наситняват лукът и пиперките. Магданозът го измиваме и режем на ситно. Всичко си свесваме. Изсипвате количеството сол. Разбъркваме, докато се стопи солта.
Измиваме си преди това бурканчета и капачки. Насипваме заготовката в бурканчета. Затваряме с капачки.
Когато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.
Видях рецептата в интернет.