Кайсиев чийзкейк

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кайсиев чийзкейк
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Това е чийзкейк за душата! Подарете си доза любов още днес"

Необходими Продукти

  • бисквити - 150 г смлени
  • кайсиев сок - 10 с.л.
  • маргарин - 70 г
  • крема сирене - 200 г
  • ванилова захар - 10 г
  • желатин - 2 пъти по 5 г
  • вода - 30 мл
  • сметана - 250 г за разбиване, растителна
  • захар - 100 г
  • есенция - 10 мл. лимон
  • компот - 400 мл, от кайсии
  • вода - 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете смлените бисквити, кайсиевия сок и разтопения маргарин в дълбока купа. Разбъркайте всичко добре. Разпределете сместа по дъното на тава за чийзкейк, така че да се образува блат. Приберете в хладилника.

Междувременно изсипете сметаната в дълбока купа и разбийте. Постепенно добавяйте ваниловата захар, крема сиренето, аромата на лимон, предварително разтворен желатин (5 г) във водата, захарта и разбийте всичко добре.

Сложете сока от кайсиеви компот в тенджера и добавете 3 половинки кайсии да заврат. Оставете останалите кайсии настрана. Когато заври, добавете набъбналия желатин (5 г) в тенджерата. Разбъркайте и свалете от котлона.

Изсипете бялата смес върху бисквитената кора и когато се охлади малко, покрийте със сместа с компота. Охладете пак.

Нарежете останалите кайсии на филийки и ги подредете върху чийзкейка със сметана. Оставете да престои преди консумация.

Насладете се с кайсиевия чийзкейк!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: