Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с няколко вида лук и бекон

Бъркани яйца с няколко вида лук и бекон

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бъркани яйца с няколко вида лук и бекон
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Да знаете - денят е по-хубав след закуската"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • праз - 3 с.л., нарязан на пръстени
  • зелен лук - 3 с.л.
  • зеле - 2 с.л.
  • бекон - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в една чиния с вилица и сол.

Лукът, празът и младият лук се нарязват на ситно. Зелето се реже на тънко. Нарежете бекона на кубчета.

Сложете всичките видове лук, зелето и бекона върху тиган с нагрято олио да къкри за около 10 минути, след което изсипете яйцата и разбъркайте яйцата със зеленчуците и бекона с бързо движение на ръка.

След няколко минути свалете бърканите яйца от котлона.

Бърканите яйца с няколко вида лук и бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: