Начин на приготвяне
Лукът, лютият пипер и магданозът се нарязват на ситно. Нарежете червения пипер на кубчета.
В голям тиган запържете чушките в загрят зехтин, добавете лука и след няколко минути каймата. Поръсете с нарязаното кубче месо, сол, черен пипер, смесете кимион и магданоза.
Когато месото промени цвета си, го свалете от котлона.
В подходяща купа разбийте яйцата, олиото и минералната вода.
Добавете сол на вкус.
Намажете подходяща тава за печене или гювече.
Пребройте корите и ги разделете на три части.
Поставете първата 1/3 от кората в подготвената форма за печене, намажете всяка с топинга, подредете 1/2 от плънката, повторете процедурата с втората трета от кората, както и с останалия пълнеж и кори. Намажете последната кора и поръсете със сусам по желание вкусния солен пай.
Включете фурната да се загрее до 180°C.
През това време кората леко ще поеме цялото покритие.
Печете този овчарски пай около 30 минути до златисто кафяво.
Този солен пай с телешко месо си подхожда с чаша хубаво червено вино.