Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета с пилешко филе в марината от бяло вино

Гювечета с пилешко филе в марината от бяло вино

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Гювечета с пилешко филе в марината от бяло вино
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Да Ви е сладко с тези гювечета с пилешко филе в марината от бяло вино."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • бяло вино - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • доматена паста
  • сирене - 125 г Моцарела
  • кашкавал - 100 г
  • червени чушки - 4 бр. печени
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 1 стрък
  • маслини
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио - 50 мл Зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука и го преразпределяме в гювечетата.

Нарязваме праза и също преразпределяме.

Наливаме малко вода и зехтин във всяко гювече и слагаме по една лъжица доматена паста.

Нарязваме пилешкото филе (предварително накиснато в марината от бяло вино, малко зехтин и червен пипер) и го добавяме.

Във всяко гювече слагаме по една чушка, резен кашкавал и резен сирене. Поръсваме с малко чубрица.

Слагаме гювечетата в предварително загрята до 200°C фурна.

Печем за около час.

Накрая махаме капаците и чукваме по едно яйце върху всяко гювече с пилешко и поръсваме с малко червен пипер и маслини. Сол на вкус.

Да Ви е сладко с тези гювечета с пилешко филе в марината от бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: