Начин на приготвяне
Настъргваме лука и го преразпределяме в гювечетата.
Нарязваме праза и също преразпределяме.
Наливаме малко вода и зехтин във всяко гювече и слагаме по една лъжица доматена паста.
Нарязваме пилешкото филе (предварително накиснато в марината от бяло вино, малко зехтин и червен пипер) и го добавяме.
Във всяко гювече слагаме по една чушка, резен кашкавал и резен сирене. Поръсваме с малко чубрица.
Слагаме гювечетата в предварително загрята до 200°C фурна.
Печем за около час.
Накрая махаме капаците и чукваме по едно яйце върху всяко гювече с пилешко и поръсваме с малко червен пипер и маслини. Сол на вкус.
Да Ви е сладко с тези гювечета с пилешко филе в марината от бяло вино.