Суфле от апержи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Суфле от апержи1 / 2
02/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • аспержи - 12 стръка, сварени
  • пармезан - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр., разделени на жълтъци и белтъци + 1 жълтък
  • индийско орехче - 1/8 ч.л.
  • сос - 250 мл. бешамел
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната предварително се загрява на 170 градуса. Намазват се с масло 6 малки формички за суфле и се поръсват с галета или грис.

Нарязват се стъблата на аспержите, а връхчетата се оставят встрани. Добавят се нарязаните стъбла, пармезан, жълтъците и индийското орехче в соса Бешамел и се разбърква.

В голяма купа се разбиват белтъците със солта, докато станат на сняг. Внимателно се добавят в сместа на стъблата на аспержите и с лъжица се разделят равномерно във формичките.

Пекат се 20-25 мин, или докато бухнат и станат златисти. Украсява се със заделените връхчета на аспержите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: