Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Традиционна грузинска Аджика

Традиционна грузинска Аджика

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Традиционна грузинска Аджика4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Слагайте на масата питката и традиционната Аджика, защото идваме"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг
  • домати - 500 г
  • чесън - 100 г
  • босилек - 50 г пресен
  • кориандър - 50 г пресен
  • целина - 50 г
  • сол - 30 г
  • захар - 50 г
  • червен пипер - 30 г
  • кориандър - 50 г зърна
  • черен пипер - 15 г (смлян)
  • копър - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите измиваме, обелваме и настъргваме.

Лютите чушки измиваме, премахваме дръжките и ги нарязваме на колелца.

Доматите сипваме в тенджера с дебело дъно, добавяме чушките. Добавяме сухите подправки, пускаме котлона на средна степен и варим за около 1 час, при непрекъснато бъркане.

Добавяме нарязаните на ситно пресни подправки, пресования чесън и варим още 10 минути.

Блендираме продуктите и разпределяме апетитката в бурканчета. Излизат 3 бурканчета от 150 г. Може да стерилизирате.

Ако не сте почитатели на толкова люто, може да замените лютите чушки с обикновени, и да добавите само няколко люти.

Традиционната грузинска Аджика е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: