Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Вкусно суши със сьомга

Вкусно суши със сьомга

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788775
Вкусно суши със сьомга
Снимка: Evgenia
1 / 3
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ето как да направим вкусно суши със сьомга в домашни условия"

Необходими Продукти

  • пушена сьомга - 200 г
  • ориз за суши - 250 г Крина
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • крема сирене - 175 г
  • краставици - 1/2 бр.
  • авокадо - 1/2 бр.
  • сусам - едно пакетче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • кори нори - 4 броя
  • вода - 350 мл
  • соев сос
  • див лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме ориза в цедка и го измиваме под струя хладка течаща вода за около 10 минути, като внимателно го разбъркваме. После го оставяме за 1 час да се отцеди и изсуши.

През това време кипваме оризовия оцет със солта и кафявата захар и ги оставяме да изстиват. След час поставяме ориза с водата в тенджера и чакаме да заври, след което намаляваме котлона до най-ниската степен и варим за десет минути (докато попие водата).

Оставяме настрана за 10-15 минути, покрит с капак да се задуши. Прибавяме оризовия оцет и разбъркваме, после преместваме готовия ориз в пластмасов съд.

Взимаме подложка за завиване на суши и кора нори, която поставяме с лъскавата страна надолу.

Слагаме пласт ориз (120 г, сварен), върху 2/3 от кората, като оставяме горния край свободен, за да залепне добре при навиването.

Редим в края на ориза, който е към нас, крема сирене, сусам, сьомга, краставица/авокадо, след което завиваме с подложката за суши на руло.

С остър нож, намокрен с вода, режем рулото по средата и после на още четири разреза, като всеки път мокрим ножа с вода при рязането. С този грамаж продукти получих четири рула суши, от четири кори нори.

Поднасяме със соевия сос и по желание с нарязан див лук.

Вкусното суши със сьомга е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: