Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши от яйца и сьомга

Суши от яйца и сьомга

Суши от яйца и сьомга
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ефектно суши от яйца и сьомга - очаровайте всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • крема сирене - Филаделфия
  • сол
  • черен пипер
  • сьомга - пушена
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • моркови - лилав, оранжев, бял
  • нори
  • хайвер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 7 яйца. Белим и отделяме жълтъците и белтъците.

В купичка намачкваме жълтъците. Добавяме крема сирене Филаделфия, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.

Върху стреч фолио слагаме с лъжичка от сместа и завиваме. Оформяме в тънка и кръгла дълга форма и поставяме във фризера да стегне.

Върху стреч фолио слагаме пушена сьомга, завиваме по същия начин, като се стремим да е същата големина като на сместа с жълтъците, и поставяме и него във фризера да стегне. Белтъците рендосваме на едро ренде.

В касерола сипваме вода с малко сол и сок от пресен лимон. Когато водата заври, поставяме резенчета моркови (лилав, оранжев, бял). Варим 5-6 минути (трябва да са хрупкави, а не меки). Вадим от водата и ги поставяме в купа с лед и вода (за да си запазят цвета).

Върху листо за суши Нори (черните водорасли) поставяме първо настърганите белтъци (те ще играят ролята на ориз). Овкусяваме със сол и черен пипер.

В средата поставяме жълтъците и сьомгата, резенчетата от моркови. Отгоре слагаме кълнове и завиваме.

С остър нож разрязваме на хапки суши и върху всяка поставяме хайвер и стръкче от кълновете.

Сушито от яйца и сьомга е готово!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: