Начин на приготвяне
Сваряваме 7 яйца. Белим и отделяме жълтъците и белтъците.
В купичка намачкваме жълтъците. Добавяме крема сирене Филаделфия, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Върху стреч фолио слагаме с лъжичка от сместа и завиваме. Оформяме в тънка и кръгла дълга форма и поставяме във фризера да стегне.
Върху стреч фолио слагаме пушена сьомга, завиваме по същия начин, като се стремим да е същата големина като на сместа с жълтъците, и поставяме и него във фризера да стегне. Белтъците рендосваме на едро ренде.
В касерола сипваме вода с малко сол и сок от пресен лимон. Когато водата заври, поставяме резенчета моркови (лилав, оранжев, бял). Варим 5-6 минути (трябва да са хрупкави, а не меки). Вадим от водата и ги поставяме в купа с лед и вода (за да си запазят цвета).
Върху листо за суши Нори (черните водорасли) поставяме първо настърганите белтъци (те ще играят ролята на ориз). Овкусяваме със сол и черен пипер.
В средата поставяме жълтъците и сьомгата, резенчетата от моркови. Отгоре слагаме кълнове и завиваме.
С остър нож разрязваме на хапки суши и върху всяка поставяме хайвер и стръкче от кълновете.
Сушито от яйца и сьомга е готово!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа