Неустоима торта Павлова

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Неустоима торта Павлова
Снимка: Ники
2 / 3
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Наистина е неустоима тази торта Павлова - а и изглежда като от витрина на сладкарница"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 80 мл
  • пудра захар - 50 г
  • плодове - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците сипваме в стъклена купа и разбиваме до получаване на пяна, добавяме захарта.

Продължаваме да разбиваме до получаване на плътна и лъскава маса. Добавяме лимоновия сок, нишестето и ванилията. Разбиваме за още една минута.

Върху хартия за печене си очертаваме кръг с диаметър около 22 см. Обръщаме хартията с очертаното към дъното на тавата и сипваме сместа.

Разстиламе с лъжица, като правим вдлъбнатина за крема.

Загряваме фурната на 130 градуса. Пъхаме тавата, намаляваме на 110 градуса и печем за час и половина. След това изключваме фурната, отваряме я и оставяме тавата вътре да се охлади.

Приготвяме крема като разбиваме маскарпонето със сметаната и пудрата захар.

Прехвърляме напълно охладената целувка в чиния и пълним с крем.

Украсяваме целувчената торта с плодове.

Неустоимата торта Павлова е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: