Чебуреки с картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Чебуреки с картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
22/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
9
"Страхотни чебуреки с картофи, след които всяко друго ястие ще ви бледнее"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • олио - 2 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното, поставяме го в дълбок съд и добавяме щипка сол и една супена лъжица олио.

Към тях прибавяме врялата вода и започваме да забъркваме меко тесто за чебуреки.

Готовото тесто оформяме на топка и оставяме в купата да почине.

През това време се заемам с плънката.

Сваряваме си картофите и намачкваме на картофено пюре.

Натрошаваме сиренето и нарязваме на ситно лука.

Поставяме всичко това в купа и го овкусяваме с черният пипер и солта.

Разбъркваме добре плънката.

В тиган слагаме олиото и оставяме да се загрее.

Разделяме тестото на части.

Всяка една част разточваме върху набрашнена повърхност.

Аз си направих малки чебуреки, но вие може да направите по ваш вкус по-големи.

След като сме разточили, слагаме по една лъжица от плънката.

Прехлупваме, като запечатваме с вилица.

Поставяме в готовото загрято олио и пържим закуските със сирене първо от едната страна, след което обръщаме от другата.

Изваждаме и отцеждаме върху кухненска хартия.

Подреждаме в чиния и поднасяме чебуреките с картофи, вдъхновени от грузинската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: