Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното, поставяме го в дълбок съд и добавяме щипка сол и една супена лъжица олио.
Към тях прибавяме врялата вода и започваме да забъркваме меко тесто за чебуреки.
Готовото тесто оформяме на топка и оставяме в купата да почине.
През това време се заемам с плънката.
Сваряваме си картофите и намачкваме на картофено пюре.
Натрошаваме сиренето и нарязваме на ситно лука.
Поставяме всичко това в купа и го овкусяваме с черният пипер и солта.
Разбъркваме добре плънката.
В тиган слагаме олиото и оставяме да се загрее.
Разделяме тестото на части.
Всяка една част разточваме върху набрашнена повърхност.
Аз си направих малки чебуреки, но вие може да направите по ваш вкус по-големи.
След като сме разточили, слагаме по една лъжица от плънката.
Прехлупваме, като запечатваме с вилица.
Поставяме в готовото загрято олио и пържим закуските със сирене първо от едната страна, след което обръщаме от другата.
Изваждаме и отцеждаме върху кухненска хартия.
Подреждаме в чиния и поднасяме чебуреките с картофи, вдъхновени от грузинската кухня.