Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Чебуреки с яйца и сирене

Чебуреки с яйца и сирене

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Чебуреки с яйца и сирене
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Класически чебуреки с яйца и сирене - може да ги приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 3ч.ч.
  • жълтък - 1бр.
  • вода - 3/4ч.ч.
  • олио - 1с.л.
  • сол - 1щипка
  • Плънка
  • яйца - 1 бр. и 1 белтък
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме, поставяме го в дълбока купа.

Жълтъка разбиваме и добавяме водата към него и солта.

Добавяме водата към брашното, прибавяме и олиото, омесваме меко тесто, ако е необходимо, добавяме още вода или брашно.

Покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме за 1 час на стайна температура.

Сиренето натрошаваме и добавяме разбитите яйца, разбъркваме.

Тестото разделяме на равно топки, разточваме на кръгове.

Слагаме от плънката и завиваме, оформяме си чебуреките и пържим в обилно количество мазнина.

Готовите чебуреки с яйца и сирене поставяме върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: