Начин на приготвяне
Брашното се пресява, добавя се солта и 3/4 от млякото. Разбърква се и се долива по малко останалото мляко.
Замесва се тесто и се оставя за 30 минути в хладилника. Сиренето се намачква с вилица.
Тестото се разточва, сгъва се на две, след това се сгъва още веднъж и се разточва отново. След това отново се сгъва два пъти и пак се разточва.
Оформя се като дебел фитил и се разделя на 10 равни части, като всяка се прави на топка.
Всяка топка се разточва на кръг с дебелина 2 милиметра, като точилката се движи от центъра към ръбовете на кръга.
Върху едната половина на всеки кръг се слага от сиренето, притиска се леко и се покрива с другата половина. Краищата се защипват, приплескват се леко и ръбът се изрязва зигзагообразно.
Готовите чебуреки се слагат върху дъска, поръсена с брашно, и се оставят за 10 минути. Пържат се в загрято олио до златисто и се отцеждат на салфетки. Сервират се веднага.