Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с гъби във фурна

Фритата с гъби във фурна

Фритата с гъби във фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Перфектното предложение за заети домакини, които искат да приготвят нещо вкусно за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • гъби - 250 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • наденица - 1 бр. македонска
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите. Задушете ги за кратко в мазнина. Добавете нарязаните на малки парченца чушки и наденичка.

Разбийте яйцата в купа. Прибавете гъбите, чушките, наденичката и сиренето. Овкусете.

Застелете подходяща тава с домакинска хартия за печене. Намажете дъното с олио.

Изсипете сместа и печете в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.

Нарежете фритатата на парчета и поднесете с подходящата салата.

Фритатата с гъби във фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: