Начин на приготвяне
Спанакът се измива и се запарва за 3 минути във вряща вода. Изваждате го, изцеждате, почиствате от стеблата и нарязвате на ситно. Чушките се нарязват на дребно и се запържват с 2 с.л. зехтин за 2-3 минути, като малко преди да ги махнете от котлона, добавете и спанака и накълцания чесън.
Яйцата се разбиват и към тях се добавят зеленчуците, подправките и 1 с.л. зехтин. Разбърквате внимателно и сипвате в тиган с незалепващо дъно, в който сте сложили предварително да се сгорещи останалата мазнина.
Разклатете тигана сякаш в него има палачинка, така че сместа да се разлее навсякъде, и покрийте с капак. След около минута вдигате капака и леко повдигате краищата на фритатата, от една страна за да не залепне, а и ако има много течност отгоре - да се излее отстрани, за да се запържи по лесно.
Покривате пак с капак и така, докато не се изпече - става за около 2-3 минути на средно силен огън, но е добре да проверявате да не загори отдолу.