Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента със спанак

Полента със спанак

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Полента със спанак
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Кой ще опита първи? Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 40 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • царевичен грис - 1 ч.ч. за полента
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • пармезан - 3 с.л., настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В масло, загрято до средна температура, запържете счукания чесън и спанака.

Загрейте водата до кипване, добавете кубчето бульон, изсипете царевичния грис за полента и го сварете, като разбърквате с телена четка, докато се сгъсти.

Свалете от котлона и добавете заквасената сметана.

Разбъркайте спанака и пармезана в сварената полента с кухненски робот и сервирайте ястието топло.

Към полентата със спанак може да добавите и пръжки, ако сте любители на мръвката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: