Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Безглутенов сладкиш с орехи и фурми

Безглутенов сладкиш с орехи и фурми

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Безглутенов сладкиш с орехи и фурми
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Опитайте, след което споделете впечатленията си с нас ="

Необходими Продукти

  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • фурми - 1 ч.ч. пресни
  • кафява захар - 3/4 ч.ч.
  • брашно от спелта - 1/2 ч.ч.
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с.л., течен
  • масло - 125 г, разтопено
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна идея за безглутенов десерт!

Загрейте фурната до 180 градуса.

Нарежете орехите на по-големи парчета, а фурмите малко по-малки парчета. Разбийте яйцата с вилица.

Намажете форма 20/20 с масло или застелете с хартия за печене.

Смесете сухите съставки за безглутеновия сладкиш, добавете фурмите и ги разбъркайте добре, за да ги покриете напълно с брашно.

Разбъркайте меда в разтопеното масло, добавете го заедно с яйцата към сухата смес, разбъркайте добре и разпределете ореховия сладкиш в подготвената форма.

Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути.

Когато безглутеновият сладкиш с орехи и фурми се охлади напълно, го нарежете на кубчета и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: