Начин на приготвяне
Нарежете на ситно печените пилешки гърди или останалите парчета печено пилешко месо. Настържете сиренето. Загрейте фурната до 200°C.
Чесънът се запържва за кратко в загрятото масло, добавя се брашното и се запържва за 1-2 минути, като се разбърква с бъркалка.
Изсипете бульона и варете, като бъркате непрекъснато.
Добавете сметаната, пармезана, подправете на вкус и свалете от котлона.
Разбъркайте нарязаното пиле в 1/3 от соса.
Намажете дъното на подходящ съд за печене с няколко лъжици от соса.
Поставете всяка тортила с месо в сос, поръсете с настъргано сирене, навийте на руло и поставете в подготвен съд за печене.
Изсипете останалия сос и поръсете със сирене.
Гответе печените тортили в сос Бешамел около 20 минути до златисто кафяво.