Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Печени тортили в сос Бешамел

Печени тортили в сос Бешамел

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени тортили в сос Бешамел
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пригответе вкусна вечеря за близките си"

Необходими Продукти

  • тортили - 6 бр. интегрални
  • пилешко - 300 г (печени гърди)
  • топено сирене - 200 г (по желание)
  • за бешамел
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • пилешки бульон - 400 мл (пилешко кубче)
  • готварска сметана - 200 мл
  • пармезан - 40 г
  • бял пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно печените пилешки гърди или останалите парчета печено пилешко месо. Настържете сиренето. Загрейте фурната до 200°C.

Чесънът се запържва за кратко в загрятото масло, добавя се брашното и се запържва за 1-2 минути, като се разбърква с бъркалка.

Изсипете бульона и варете, като бъркате непрекъснато.

Добавете сметаната, пармезана, подправете на вкус и свалете от котлона.

Разбъркайте нарязаното пиле в 1/3 от соса.

Намажете дъното на подходящ съд за печене с няколко лъжици от соса.

Поставете всяка тортила с месо в сос, поръсете с настъргано сирене, навийте на руло и поставете в подготвен съд за печене.

Изсипете останалия сос и поръсете със сирене.

Гответе печените тортили в сос Бешамел около 20 минути до златисто кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: