Начин на приготвяне
В по-дълбока купа смесете галетата с кисела вода и две яйца. Добавете солта и подправки на вкус. Добавете каймата и смесете добре, за да се комбинират. Оставете го да престои.
През това време настържете лука, чесъна, моркова и червения пипер и ги запържете, за да омекнат.
Измийте и почистете зеленчуците (* тиквички, лук, домати, чушки, патладжан, люти чушки, целина, моркови, корен и листа от магданоз, общо 1 кг), нарежете ги на ленти и пръстени (по избор) с дебелина 1-2 милиметра и ги подредете в тава.
На стреч фолио (найлон) развиваме четири кори месо, дебели около сантиметър или два. Слагаме върху кората пълнеж от задушени зеленчуци, настъргано сирене и Прошуто и завиваме всичко на месно руло. Нека направим такива четири руладини от кайма.
3. Слагаме рулца или питки в тавата върху зеленчуците. Отгоре сложете лист Прошуто или бекон върху всеки и ги залейте с олио и 200 мл вода, колкото зеленчуците да потънат.
Сложете да се пече на 200 °C за около 30 минути.
С така приготвените пълнени месни рула можем да сервираме макарони или спагети.