Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с моркови

Картофена торта с моркови

ЛюсиЛюси
Новак
2020247
Картофена торта с моркови
Снимка: Люси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Харесваме торти, които не са обичайните сладки изкушения, а са вкусно предложение за вълнуващо приключение"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. средни
  • моркови - 4 бр. средни
  • яйца - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Картофите и морковите обелват се и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се на пюре.

2. В брашното се добавят киселото мляко, бакпулверът, олиото и яйца. Разбъркват се добре. Добавя се пюрето.

3. Пак се разбърква добре и се изсипва в намаслена и добре набрашнена тава.

4. Пече се около 45 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Трябва доста да почервенее отгоре.

Не се мъчете да проверявате готовност с клечка за зъби - все ще е мокра.

Тортата трябва да изстине. После се претопля, ако обичате топли картофки. Много е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: