Торта с моркови и крем

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Новак
15175
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Торта с моркови и крем6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Не сме съвсем наясно дали моркова е плод или зеленчук, но не е важно - тази торта с моркови е страхотна"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • краве масло - 225 г (на стайна температура)
  • кафява захар - 300 г
  • есенция ванилия - 10 мл
  • яйца - 1 бр. (на стайна температура)
  • жълтъци - 1 бр. (на стайна температура)
  • моркови - 50 г (настъргани)
  • брашно - 180 г (Тип 400)
  • джинджифил - 1/4 ч.л. (пресен)
  • канела - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • лешници - 100 г (смлени)
  • За крема
  • краве масло - 125 г (на стайна температура)
  • крема сирене - 400 г
  • есенция ванилия - 5 мл
  • пудра захар - 200 г
  • лешници - 50 г (наситнени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

Загрейте фурната на 180°C и намажете с масло тавичка за печене, в която сте поставили на дъното хартия (може да използвате тава или форма с диаметър 22 см или квадратна).

В голяма купа смесете маслото, захарта и ванилията до получаването на хомогенна смес, след което прибавете жълтъка и разбъркайте добре.

Прибавете настърганите моркови, джинджифила, канелата и солта, след което постепенно сипвайте брашното и бъркайте, докато всички съставки не се смесят добре. Накрая прибавете лешниците и налейте сместа за блата на морковената торта в подготвената тава.

Печете в предварително загрята фурна за 35 минути (проверете с клечка за зъби дали е опечен блатът). Извадете от фурната, оставете да изстине поне 15 минути преди да го извадите от тавата.

Може да използвате орехи вместо лешници, а може и да ги пропуснете. Също така може да замените кафявата захар с бяла.

За крема:

С миксер разбийте маслото и крема сиренето за около 3 минути, прибавете ванилията, след което постепенно сипвайте пудрата захар лъжица по лъжица.

Намажете крема върху охладения блат, украсете вкусната торта с лешници и съхранявайте в хладилник.

Сервирайте тортата с моркови и крем.

На снимката е показана торта, приготвена с половината продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: