Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Самоса с пикантен дип

Самоса с пикантен дип

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Самоса с пикантен дип1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16 бр.

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 250 г
  • масло - 30 г
  • вода - около 100 мл студена
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • Пълнеж
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен настърган
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр. настърган
  • кайма - 125 г запържена
  • гарам масала - 1.5 ч.л.
  • картофи - 175 г сварени
  • грах - 125 г сварен
  • черен пипер
  • сол
  • Дип
  • майонеза - 150 мл
  • сметана - 3 с.л. готварска
  • къри - 1.5 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. зърна
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • манго - 2 с.л. чътни
  • магданоз - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите пълнежа, запържете лука, чесъна и джинджифила в олиото до омекване. Добавете моркова и пържете още 2-3 минути. Овкусете с гарам масала, добавете 4 с.л. вода и задушете, докато течността се поизпари. Махнете от огъня и смесете с предварително запържената кайма, картофите и граха.

За да направите тестото, пресейте брашното и солта, смесете с маслото. Добавете около 100 мл вода, за да замесите еластично тесто. Разделете го на 16 топчета и всяко едно се овалва в малко олио и се разточва на набрашнена повърхност, за да се получи кръг с диаметър около 12 см.

Във всяко разточено топче се слага от плънката, след което краищата се притискат. Загрейте олио и запържете самосите. Смесете всички продукти за дипа и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: