Начин на приготвяне
За да направите пълнежа, запържете лука, чесъна и джинджифила в олиото до омекване. Добавете моркова и пържете още 2-3 минути. Овкусете с гарам масала, добавете 4 с.л. вода и задушете, докато течността се поизпари. Махнете от огъня и смесете с предварително запържената кайма, картофите и граха.
За да направите тестото, пресейте брашното и солта, смесете с маслото. Добавете около 100 мл вода, за да замесите еластично тесто. Разделете го на 16 топчета и всяко едно се овалва в малко олио и се разточва на набрашнена повърхност, за да се получи кръг с диаметър около 12 см.
Във всяко разточено топче се слага от плънката, след което краищата се притискат. Загрейте олио и запържете самосите. Смесете всички продукти за дипа и сервирайте веднага.