Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Самоса с многолистно тесто

Самоса с многолистно тесто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Самоса с многолистно тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр., обелен и нарязан на кубчета
  • грах - 3 с.л.
  • карфиол - 20 г
  • зеле - 20 г
  • моркови - 20 г
  • лук - 1/2 глава, на ситно
  • кориандър - 1 с.л., нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 настърган
  • люти чушки - 1/2 ч.л., зелена
  • куркума - 1/4 ч.л., на прах
  • тесто - 250 г, замразено, многолистно, размразено
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофените кубчета се варят заедно с лука, зеленчуковата смес в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцеждат се, прехвърлят се в голяма купа и се оставят встрани.

Лукът, кориандърът, лимоновият сок, гарам масалата, джинджифилът, лютата чушка, куркумата и солта се смесват. Развива се многолистното тесто, леко се разточва и се реже на ленти с размери 10х15 см.

Във всяка лента се слага по малко от сварените зеленчуци. Завиват се тестените ленти на триъгълници, запечатват се ръбовете с малко вода. Зехтинът се загрява на много висока температура и се пържат на малки порции по 5-7 мин. или докато станат златистокафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: