Сурова вегета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сурова вегета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
29/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Суровата вегета, която може да стане част от супи, основния ястия и други - хубаво е да я имате"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • камби - 500 г
  • червена капия - 500 г
  • зелена капия - 500 г
  • зелени домати - 1 кг
  • целина - 1 глава с дръжките и листата
  • магданоз с корените - 1 връзка
  • сол - 500 г едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре капията и камбите и ги почистваме от семките.

Нарязваме ги на парчета и поставяме в съд.

Морковите и зелените домати също измиваме и тях почистваме и нарязваме.

Можем този вид домашна вегета да направим, като всички продукти нарязваме на ситни кубчета, а в случая аз използвах чопър, в който смлях продуктите.

След като сме готови, прибавяме и солта.

Разбъркваме добре и прибираме готовата сурова вегета в сухи буркани с капачки на винт.

Държим на хладно и тъмно място.

Вегетата в буркани ползваме 1-2 с.л. в супи, селски яхнии, сосове, ориз, като внимаваме за солта или не слагаме никаква сол, когато ползваме тази вегета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Здравейте !Не се стерилизират ,пълнят се и се оставят на хладно и тъмно място.
29.09.2021 15:27
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Здравейте, колко време се стерилизират бурканите?
29.09.2021 15:03