Начин на приготвяне
Патладжаните срязваме на две, правим няколко разреза и осоляваме.
Оставяме ги поне 30 минути да си пуснат сока.
Стискаме патладжаните, като внимаваме да не ги спукаме. Отмиваме, ако има останало сол, и попиваме.
Обелваме кожата на патладжаните и ги нарязваме с височина поне 1 см.
В тиган си загряваме мазнина, овалваме патладжаните в нишесте и пържим.
Готовите пържени патладжани поставяме върху кухненска хартия.
В купа си смесваме продуктите за соса, бъркаме до разтапяне на захарта.
В дълбок тиган сипваме соса, добавяме патладжана и готвим, докато патладжаните поемат соса.
Подреждаме нашата апетитна зеленчукова салата в чиния с нарязани домати, поръсваме с пресни подправки и дресинг.
Да ви е сладко с тази салата от карамелизиран патладжан.