Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Зрял фасул по шопски на фурна

Зрял фасул по шопски на фурна

satosato
Новак
17
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Обожаваме традиционния вкус на този зрял фасул по шопски на фурна"

Необходими Продукти

  • фасул - ½ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • растително масло - 5 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • пиперки - 2 лютиви
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в 4 чаени чаши студена вода и се вари на следващия ден до полусваряване.

Изсипва се в тавичка с бульона си, прибавят се лютите пиперки, чиито дръжки са орязани, ситно нарязаните домати и лукът, нарязан на дребно и запържен в растителното масло, червеният пипер и сол.

Долива се, ако е необходимо, 1 чаена чаша гореща вода и бобът на фурна се пече 1 час в силно загрята фурна.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и зрелият фасул по шопски на фурна се поднася с туршия или нарязано кисело зеле, наръсено с червен пипер или растително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: