Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Зрял фасул по селски

Зрял фасул по селски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Зрял фасул по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • пастърма - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. люти
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистения фасул в гърне. Залейте го с вода и го варете до омекване на тих огън. Добавете пастърмата, която предварително сте накиснали и сте нарязали на парчета.

Оставете ястието да поври още 20 минути на тих огън. Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Поръсете с червен пипер и запържете за 1 минута. Добавете ги към боба с пастърма и варете още 10 минути.

Поръсете ястието със ситно нарязани люти чушлета, сол на вкус и джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: