Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Пуешки топчета с яйце

Пуешки топчета с яйце

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки топчета с яйце
Снимка: Мария Божилова
5 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Нестандартна рецепта за пуешки топчета с яйце, която звучи много интересно, признаваме ѝ го"

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 1 кг.
  • лимецов хляб - 4 филии
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 10 бр. + 2 бр. за каймата
  • белтък от яйце - 1 бр.
  • сол
  • микс пипер /бял, червен и зелен/ - 3 щипки
  • лук - 2 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • пресен кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата /10 бр./ се слагат в тенджера със студена вода, прибавя се сол и се сваряват 10 мин след завиране.

След като се сварят, топлата вода се излива, заливат се със студена вода и се оставят да изстинат, след което се обелват.

Пуешката кайма се слага в купа, в която ще се меси.

Лукът се обелва и измива.

Настъргва се на ситно ренде и се прибавя към каймата.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно, след което се прибавя към каймата.

Лимецовите филии хляб се накисват в хладка вода, след което водата се изцежда, хлябът се натрошава и прибавя към каймата.

Към каймата се прибавят яйца 2 бр., сол и микс от пипер.

Каймата за кюфтета се омесва много добре.

Каймата се разделя на 10 равни топчета.

Всяко яйце се завива с едно топче кайма и се нарежда в тава с капак с незалепващо покритие.

Всяко топче се намазва с белтък и се поръсва с галета.

Прибавя се малко олио в тавата, без да се заливат топчетата.

Топчетата се пекат под капак 40 мин на 200 °C, като вода не се прибавя.

След като топчетата се изпекат, върху всяко се слага настърган кашкавал.

Пече се пуешки топчета с яйце 10 мин на 170 °C под капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: