Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Запеканки»Пуешки специалитет Сърце с чесън и яйце

Пуешки специалитет Сърце с чесън и яйце

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки специалитет Сърце с чесън и яйце
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Наслада за сетивата е този пуешки специалитет"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 800 г кайма
  • моркови - 7 бр.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • подправка за пиле - 1 с.л. Подправка за сочно пиле
  • олио - 100 мл за пържене на морковите + 3 с.л. за каймата
  • яйца - 6 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • сол - 1/4 ч.л. за каймата + 2 щипки за яйцата 4 + 1 щипка за яйцата 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата от пуешко се слага в купа, в която ще се меси.

Прибавя се солта, олиото и подправката за сочно пиле.

Разбърква се много добре до получаване на конци в каймата.

Купата се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 мин в хладилник.

Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на ситни кубчета. Запържват се в олио за 10 мин.

Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета и се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Чесънът се измива и почиства. Нарязва се на ситно.

Яйцата 4 бр. се разбъркват на пяна в купа.

В отделна купа се разбъркват останалите две яйца. В двете купи с яйца се прибавя сол.

В купата с четири яйца се прибавя нарязаният чесън и се разбърква много добре.

Във форма за печене Сърце се слага хартия за печене.

На дъното на формата се нарежда един пласт от каймата.

Отгоре се нареждат запържените моркови и отцедените кисели краставички.

Отгоре се слага втори ред кайма.

Залива се с мазнината от морковите.

Пече се в предварително загрята фурна 30 мин на вентилатор на 220 градуса, след което отгоре се заливат, първо, с яйцата с чесън, след това с останалите яйца.

Пече пуешката запеканка 10 мин, след което се изваждат от формите, за да не се овлажнят от хартията за печене.

Бон Апети с моя пуешки специалитет Сърце с чесън и яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: