Начин на приготвяне
Картофите се измиват и обелват. Нарязват се в подходяща форма за пържене. Измиват се и се отцеждат.
В касерола се загрява повечко олио. Картофите се изпържват на няколко пъти. Готовите се изкарват в тенджерка и се посоляват. Същото се повтаря с всички картофи. Захлупва се с капака на тенджерата, за да се запазят топли.
Междувременно се подготвят останалите компоненти. В намазнена тавичка се слагат пуешките кюфтета. Пекат се. Кашкавалът се нарязва на тънки парчета.
Нареждат се върху кюфтетата, малко преди да се изкарат от фурната, за да се разтопи. Марулята се измива и подсушава. Доматите се измиват. Подготвят се 4 съда за пуешките бургери.
Пълнозърнестите питки се разрязват на две по средата. Всяка от частите се намазва с майонеза във вътрешността. Горната част по желание се намазва с горчица.
Върху долната половина се поръсва пържен лук. Единия домат се нарязва на кръгли филийки. Слагат се по една или две /според големината/ върху лука.
Готовите пуешки кюфтета с разтопен кашкавал се добавят отгоре и се завършва, като се захлупва с горната част на питката.
Бургерите са сглобени. Набързо приготвяме прясната салата. В голяма купа се нарязва марулята на лентички. Другия домат се нарязва на кубчета.
Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Овкусява се със сол, оцет и олио. Разбърква се.
До пуешкия бургер се добавя прясната салата и пърженият картоф. Съвършена комбинация да възбуди небцето ви.