Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Плато пуешки бургер

Плато пуешки бургер

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Плато пуешки бургер
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
25/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"До пуешкия бургер се добавя прясната салата и пърженият картоф. Съвършена комбинация да възбуди небцето ви."

Необходими Продукти

  • пълнозърнести питки - 4 бр.
  • пуешки кюфтета - 4 бр. х 100 г
  • кашкавал - 80 г
  • майонеза - 4 с.л.
  • горчица - по желание
  • пържен лук - 4 с.л. от кутия
  • домати - 2 бр.
  • авокадо - 1/2 бр.
  • маруля - 1/2 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
  • оцет
  • олио - за пържене
  • картофи - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. Нарязват се в подходяща форма за пържене. Измиват се и се отцеждат.

В касерола се загрява повечко олио. Картофите се изпържват на няколко пъти. Готовите се изкарват в тенджерка и се посоляват. Същото се повтаря с всички картофи. Захлупва се с капака на тенджерата, за да се запазят топли.

Междувременно се подготвят останалите компоненти. В намазнена тавичка се слагат пуешките кюфтета. Пекат се. Кашкавалът се нарязва на тънки парчета.

Нареждат се върху кюфтетата, малко преди да се изкарат от фурната, за да се разтопи. Марулята се измива и подсушава. Доматите се измиват. Подготвят се 4 съда за пуешките бургери.

Пълнозърнестите питки се разрязват на две по средата. Всяка от частите се намазва с майонеза във вътрешността. Горната част по желание се намазва с горчица.

Върху долната половина се поръсва пържен лук. Единия домат се нарязва на кръгли филийки. Слагат се по една или две /според големината/ върху лука.

Готовите пуешки кюфтета с разтопен кашкавал се добавят отгоре и се завършва, като се захлупва с горната част на питката.

Бургерите са сглобени. Набързо приготвяме прясната салата. В голяма купа се нарязва марулята на лентички. Другия домат се нарязва на кубчета.

Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Овкусява се със сол, оцет и олио. Разбърква се.

До пуешкия бургер се добавя прясната салата и пърженият картоф. Съвършена комбинация да възбуди небцето ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: