Начин на приготвяне
Яйцата /10 бр./ се слагат в тенджера със студена вода, прибавя се сол и се сваряват 10 мин след завиране.
След като се сварят, топлата вода се излива, заливат се със студена вода и се оставят да изстинат, след което се обелват.
Пуешката кайма се слага в купа, в която ще се меси.
Лукът се обелва и измива.
Настъргва се на ситно ренде и се прибавя към каймата.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно, след което се прибавя към каймата.
Лимецовите филии хляб се накисват в хладка вода, след което водата се изцежда, хлябът се натрошава и прибавя към каймата.
Към каймата се прибавят яйца 2 бр., сол и микс от пипер.
Каймата за кюфтета се омесва много добре.
Каймата се разделя на 10 равни топчета.
Всяко яйце се завива с едно топче кайма и се нарежда в тава с капак с незалепващо покритие.
Всяко топче се намазва с белтък и се поръсва с галета.
Прибавя се малко олио в тавата, без да се заливат топчетата.
Топчетата се пекат под капак 40 мин на 200 °C, като вода не се прибавя.
След като топчетата се изпекат, върху всяко се слага настърган кашкавал.
Пече се пуешки топчета с яйце 10 мин на 170 °C под капак.