Начин на приготвяне
Представям ви традиционна италианска бисквитена торта с крем Шантили. Невероятно вкусна, непременно си пригответе, това изкушение от италианската кухня!
Първо си приготвяме крем Шантили:
За да направите рецептата за крема Шантили, първо, сложете млякото, лимоновата кора и ванилията в тенджерата, да се загрее, без да завира.
В отделен съд смесете жълтъците, захарта, царевичното нишесте. Добавете черпак от горещото мляко и разбъркайте с ръчна бъркалка енергично
Сипете цялата смес в дълбок тиган на котлона и разбъркайте, докато кремът придобие правилната консистенция и гъстота.
Полученият крем за торта се прехвърля в съд и се покрива със стреч фолио, като се прилепва към крема, за да няма досег с въздуха.
Следва да разбийте прясната сметана до твърди връхчета. Препоръчвам да разбиете сметаната, когато е много студена и купата също да е студена. Започнете да разбивате с миксера на ниска скорост и постепенно увеличете скоростта, докато сметаната се сгъсти.
Когато кремът за торта е напълно изстинал, добавете сметаната и разбъркайте внимателно. Добавяйте от сметаната на два-три пъти и разбъркайте в крема с ръчна бъркалка или шпатула.
Сглобяване на ефектната бисквитена торта:
Изсипете малко крем на дъното на тавата и след това наредете слой бисквити, които предварително сте натопили в прясно мляко (150 мл и кафе еспресо 50 мл), отново крем и продължете, докато всички съставки се изразходят, като завършите с крем (ако използвате 25 x 15 см тава, ще получите 3 слоя бисквити и 4 слоя крем).
Поръсете готовата торта със смлени орехови ядки и декорирайте на вкус. Покрийте формата със стреч фолио.
Поставете тортата без печене в хладилник за поне 3 часа (ако го приготвите ден преди това, е още по-добре).
Насладете се!