Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Антипасти с бурата

Антипасти с бурата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Антипасти с бурата
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Истинска вкусотия са тези антипасти със зеленчуци и бурата"

Необходими Продукти

  • розови домати - 2 бр. средни/големи
  • лук - 1 глава червен или бял сладък
  • чушки - 2 бр. червена + 1 бр. зелена
  • патладжани - 1 бр. малък, по желание
  • тиквички - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 10 с.л.
  • бурата - 2 топки 120 - 30 г всяка
  • риган - 2 с.л. сушен
  • магданоз - 4 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - доматите, чушките и лука на тънки колелца, тиквичката и патладжан, ако ще ползвате, на малки кубчета.

Скилидките чесън оставете цели или срязани на две.

Подредете в 4 намазнени индивидуални тавички, подходящи за печене във фурна (около 15 см диаметър)

Редете тиквички и патладжан, посолявайте и поръсвайте със зехтин и накълцан магданоз, после ред домати, лук, чушки по краищата, пак зехтин, поръска риган и сол.

Ако предпочитате може да ползвате пресен босилек вместо риган.

В случай че доматите не са много сочни, поръсете с малко водичка.

Печете сочните антипасти в загрята на 190 °C фурна до омекване и лек загар на зеленчуците.

Накрая извадете от фурнатс, сложете отгоре на всяка порция срязана наполовина топка бурата и поднесете.

Ако желаете, може да пъхнете отново в топлата фурна антипасти с бурата сиренето да се разтопи.

Поднесете тези антипасти с топла фокача и маслинки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: