Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бурата и прошуто

Пица с бурата и прошуто

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пица с бурата и прошуто
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Сервира се пица с бурата и прошуто още гореща с топка бурата по средата."

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно за пица - 500 г
  • суха мая - 2 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • за гарниране
  • доматен сос - 3 с.л. за сосове
  • прошуто - 60 г
  • бурата - 1 топка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се пресява брашното. Прибавят се сухата мая, захарта, солта и всичко се разбърква.

Налива се на няколко пъти водата и се замесва тестото.

Накрая се влага зехтина, месеното продължава, докато се получи меко, нелепнещо тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса и бухне.

След това тестото се разделя на две или три топки според големината и броя на пиците.

Оформената пица се намазва с гъст доматен сос, отгоре се поставят тънко нарязаните ленти прошуто, след което се слага да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 20 минути.

Сервира се пица с бурата и прошуто още гореща с топка бурата по средата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: