Начин на приготвяне
Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - доматите, чушките и лука на тънки колелца, тиквичката и патладжан, ако ще ползвате, на малки кубчета.
Скилидките чесън оставете цели или срязани на две.
Подредете в 4 намазнени индивидуални тавички, подходящи за печене във фурна (около 15 см диаметър)
Редете тиквички и патладжан, посолявайте и поръсвайте със зехтин и накълцан магданоз, после ред домати, лук, чушки по краищата, пак зехтин, поръска риган и сол.
Ако предпочитате може да ползвате пресен босилек вместо риган.
В случай че доматите не са много сочни, поръсете с малко водичка.
Печете сочните антипасти в загрята на 190 °C фурна до омекване и лек загар на зеленчуците.
Накрая извадете от фурнатс, сложете отгоре на всяка порция срязана наполовина топка бурата и поднесете.
Ако желаете, може да пъхнете отново в топлата фурна антипасти с бурата сиренето да се разтопи.
Поднесете тези антипасти с топла фокача и маслинки.
Добър апетит!