Начин на приготвяне
Вечерта преди приготвянето на тортата без печене потопете във вода кашуто и го оставете на хладно място. На сутринта измийте и подсушете добре ядките.
След това продължете с приготвянето на плодовата торта. Във вода сложете фурмите без костилките за няколко минути. Когато омекнат ги процедете и оставете водата, в която са били потопени настрани, защото може да ви потрябва.
В блендер сложете фурмите, бадемите и лешниците, около 30 г кокосово масло и пасирайте всичко добре. Сместа трябва да бъде лепкава. Ако е по-суха, може да добавите от водата, в която са били потопени фурмите.
От получената смес оформете блат, като я разположите на дъното на тава с диаметър 20 см (или малко по-голяма, но когато е по-малка, тортата става по-висока), сложете в хладилника, докато приготвяте следващата стъпка.
Разделете на две части кашуто (по 150 г). В едната половина сложете 50 г мед или сироп от агаве, 30 г кокосово масло, 80 г кокосово мляко и 100 г кокосово брашно, пасирайте всичко заедно в блендера, докато не придобие кремообразна структура.
Сипете крема върху блата и отново върнете в хладилника.
Другата част от кашуто сложете в блендера и прибавете 90 г мед, 30 г кокосово масло, ванилията, лимоновия сок и 60 г кокосово мляко. Накрая прибавете и 100 г плод по избор, аз сложих боровинки.
Бъркайте, добре докато не се получи крем, който да залеете върху тортата. Украсете с плодове или шоколадови пръчици.
Да ви е сладко с тази сурова торта с плодове!