Начин на приготвяне
В каната на блендер поставяме обелените два банана, ечемичените ядки, какаото и лешниците. Блендираме. Получава се лепкава смес на трохи. Това е за блатовете.
За крема:
Най-напред трябва да накиснем в купичка желатина в малко (50 мл) студена вода. След като набъбне, поставяме купичката за 10-12 сек. в микровълновата, за да се втечни желатинът.
В подходящ съд смесваме изварата, киселото мляко и меда. Разбърква се до еднородна смес. При непрекъснато бъркане добавяме и течния желатин.
Обелват се кивито и ябълката и се нарязват на тънички резенчета.
В малка тортена форма (18 см) с падащо дъно слагаме половината от сместа за блата. С лъжица разпределяме равномерно и притискаме леко.
Върху блата нанасяме половината крем и половината нарязани плодове.
Разпределяме отгоре останалата част от сместа с ечемичените ядки, останалите плодове и тортен крем.
Най-отгоре поръсваме тортата с ечемичени ядки и плодове с натрошени какаови зърна.
Поставете на студено суровата торта поне за 12 ч.
При сервиране по желание декорирайте с горски плодове сурова плодова торта с ечемичени ядки.
Да ви е сладко!