Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва на фурна с бяло вино

Пъстърва на фурна с бяло вино

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пъстърва на фурна с бяло вино
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесна за приготвяне и много вкусна рецепта за пъстърва на фурна"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр., чистена
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки, ситно нарязан
  • магданоз - 1/2 връзка, ситно нарязан
  • бяло вино
  • морска сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина.

Измийте лимона и го нарежете на шайби.

Измийте, подсушете и намажете отвътре и отвън пъстървата с приготвената марината.

На дъното на тава сложете хартия за печене, напръскайте я със зехтин, сложете рибите отгоре, наредете шайби лимон върху всяка и печете рибата 20-25 мин. в загрятата фурна.

Сервирайте пъстървата на фурна с бяло вино с варени картофи с манголд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: