Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с бяло вино на фурна

Пилешки пържоли с бяло вино на фурна

Пилешки пържоли с бяло вино на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Желаем страхотен апетит, но и какъв друг би бил с тези пилешки пържолки с бяло вино"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1бр
  • червени картофи - 3 бр.
  • зелени чушки - 1 бр
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • краве масло - бучка
  • пилешки бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло с 1 с.л олио на тиган.

Запечатайте месото от двете страни, извадете и заделете.

В същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката - на големи парчета, и картофите на колелца.

Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете.

В подходяща тавичка за печене сложете зеленчуците на дъното, а отгоре пилешките пържоли. Поръсете със сол и черен пипер.

Печете пилешките пържоли с бяло вино на фурна в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути или до пълно сготвяне на продуктите.

Извадете, изчакайте леко да изстине и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: