Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с бяло вино

Печена пъстърва с бяло вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печена пъстърва с бяло вино1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Открихме най-лесната и вкусна рецепта за приготвяне на пъстърва и я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 броя, почистени
  • бяло вино - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 6 стръка
  • олио
  • лимони - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете коремчетата на почистените пъстърви. Добре овкусете рибите със сол и черен пипер. В коремите сложете по 2 резена лимон, парчета лук, нарязан чесън и цели стръкчета магданоз.

Подредете рибите в подмазнена тава над останалите нарязани зеленчуци. Залейте отгоре с бялото вино, малко мазнина и покрийте тавата с фолио.

Направете малки дупчици във фолиото и сложете рибата да се пече така в умерено загрята фурна за около 40 минути или до готовност.

Накрая може да запечете без фолио.

Печената пъстърва с бяло вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
511
48
37
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Владо
Владо
Стархотно!
26.02.2014 20:11
Искра
Искра
Страхотно се получи :) Благодаря за прекрасната идея :)
05.02.2014 20:43
Георги
Георги
Остават 80 мин. до края на работния ден, а след това право в магазина. Рецептата е чудна, така че днес тя отново е моят избор! Добър апетит и наздраве!
02.08.2013 15:47
1
Милена
Милена
Сложих я да се пече, дано да стане вкусно! :)
14.07.2013 18:21
1
Antonio
Antonio
Много добре ми се полуличи!! Отлична рецепта .
06.04.2013 16:15
1