Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с бяло вино на фурна

Пъстърва с бяло вино на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пъстърва с бяло вино на фурна
Снимка: Зори
1 / 5
09/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусно, семпло, съвършено до последната хапка"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр., едри балкански пъстърви (около 500 г всяка), почистени
  • орехи - 60 г
  • спанак - 2 пълни шепи пресен
  • лимони - сокът от 1/2 бр. и настърганата му кора
  • лимони - 1/2 бр., нарязан на шайби
  • моркови - 1 бр. настърган
  • бяло вино - 1 - 2 ч.ч. (според големината на тавичката)
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - няколко стръка
  • каперси - 1 с.л.
  • зехтин - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Измийте и отцедете пъстървите от водата. Поръсете ги отвън и отвътре със сол, зехтин и черен пипер.

Прехвърлете в намазнена тавичка с незалепващо покритие.

Нарежете почистения спанак, ореховите ядки, няколко листенца розмарин и чесъна на ситно.

Прибавете към сместа каперсите, настъргания морков, 2 супени лъжици зехтин, фино настърганата кора от 1/2 лимон и сокът му.

Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Напълнете пъстървите с получената смес. Отгоре наредете стръкчета розмарин и резенчета лимон. Поръсете със сол и черен пипер.

Сипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата.

Поднесете пъстървите със свежа салата по избор и задължително с бяло вино!

Добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: