Цигански шницел

Цигански шницел
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Циганския шницел поднесете с богата зелена салата"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г
  • чубрица
  • кимион
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • сол - при нужда
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • вода - 40 - 50 мл за разреждане
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отдавна не бях правила тези икономични цигански шницели. Приготвят се бързо и са много вкусни.

В купа каймата се смесва с черен и червен пипер, кимион, чубрица, яйцето.

Прибавя се брашното, аз ползвах царевично брашно и сипвате по малко от водата.

Разбърква се с вилица докато се получи малко по-рядка смес от тази за кюфтета, но и да не се разтича като сместа за палачинки.

Загрява се малко олио в тиган, сипвате по 1 с.л. от сместа и с гърба на лъжицата се оформят шницелите.

Изпържете ги от двете страни до зачервяване, извадете върху салфетка да попие мазнината.

Чудесни с тараторче, вкусна и лесна вечеря за цялото семейства!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: