Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Кълцан боб с печени чушки и сирене

Кълцан боб с печени чушки и сирене

Кълцан боб с печени чушки и сирене
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Златна рецепта за типично българско ястие, която веднага си записваме"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г бял от буркан или сварен
  • чушки - 3 бр. червени
  • сирене - 150 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за няколко часа в студена вода, измива се и се сварява до готовност ( аз използвах готов сварен боб от буркан).

Чушките се пекат, обелват се и се почистват от семето.

В дървено хаванче бобът се намачква (скълцва), накълцват се и чушките, слагат се заедно в тиган със загрято олио и се пържат за 5 мин. Добавя се червен пипер и подправките, натрошава се сиренето, разбърква се и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: