Начин на приготвяне
В купичка смесваме всички подправки и солта.
Поставяме суха голяма тенджера на котлона и го пускаме на максимална температура.
Сипваме вътре олиото и зърната царевица за пуканки. Затваряме капака и започваме да друсаме тенджерата.
Друсаме постоянно.
Ще започне да се чува как зърната се разпукват и удрят в стените и капака на тенджерата.
В момента, в който спре да се чува пукане, отместваме тенджерата настрани и оставяме за 20-30 секунди.
След това отваряме и изсипваме микса от подправки върху пуканките. Затваряме капака и раздрусваме 4- 5 пъти домашните пуканки.
Сипваме готовите овкусени домашни пуканки в купа и сядаме с удоволствие пред телевизора или пък ги слагаме на масата за снак по време на партито.
Ако искате по-голямо количество пуканки, ги направете на 2 или 3 пъти, но не сипвайте всичко наведнъж, защото рискувате да останат много неизпукани зърна, а вече изпуканите да загорят.