Начин на приготвяне
В купа смесих каймата с подправки на вкус, каквито ми харесват. Оставих малко да се овкуси каймата и направих малки топчета за супа, които овалях в брашно.
В тенджера сложих гореща вода да заври.
Отделно в тиган с олиото задуших ситно нарязания лук и моркова на кубчета. Задушавам на бавен огън до полуготовност. Щом зеленчуците са вече задушени, ги изсипвам в тенджерата с врящата вода.
Добавям и топчетата едно по едно, предварително оваляни в брашно. Почти веднага пускам и нарязаните на кубчета картофи да врат с останалите продукти.
След около десетина минути проверявам за готовност картофите и ако са омекнали, добавям и фидето.
Солта добавям и поръсвам с чубрица и черен пипер. Оставих да се свари и фидето, накрая добавих ситно нарязан магданоз.
Супата топчета е без застройка, така ми харесва повече!
Понякога застройвам със 1 яйце, лимонов сок или оцет и брашно.
Към застройката за супа с черпак добавям на тънка струйка от горещата супа с енергично бъркане.
Стана вкусна есенна супа топчета без застройка!