Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Хляб с орехи, боровинки и стафиди

Хляб с орехи, боровинки и стафиди

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Хляб с орехи, боровинки и стафиди
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Обичаме момента, в който отваряме фурната, от която идва мирисът на прясно изпечен хляб"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло пшенично
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 с.л.
  • масло - 100 г, нарязано на кубчета
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • минерална вода - 1/4 ч.ч.
  • сушени боровинки - 1 ч.ч. микс със стафиди
  • орехи - 1/4 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C.

Сложете брашното, захарта, содата бикарбонат, морската сол в голяма купа и разбъркайте добре.

Добавете маслото и го втрийте в брашното.

Отделно разбийте яйцето с млякото и минералната вода и бавно добавете към сухите съставки, като разбърквате с кухненски робот.

Добавете орехи и сушени плодове, омесете тестото.

Оформете сладкия хляб, нарежете го на няколко места с остър нож и печете в предварително загрята фурна за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: