Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пикантна пъстърва с мед и мащерка

Пикантна пъстърва с мед и мащерка

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пикантна пъстърва с мед и мащерка
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Само чаша бяло вино и съвършенство е налице"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр., почистени, измити и изсушени
  • кимион - 1 ч.л., прах
  • червен пипер - 1 ч.л. лют натрошен
  • чесън - 2 скилидки ситно нарязани
  • мед - 1 с.л.
  • мащерка - 3 стръка пресни или съответното количество сушени
  • лимонов сок
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220°C.

В блендера смелете листата от мащерка, кимиона на прах, лютия пипер и чесъна, добавете маслото и меда и разбийте.

Намажете обилно рибата отвън и отвътре, покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 нощ.

Преди печене извадете рибата до стайна температура.

Добавете сол и черен пипер, леко намажете със зехтина.

Печете рибата на фурна в тава, застлана с хартия за печене, или на скара, за 20 минути с един обръщане на сочната пъстърва.

Сервирайте пикантната пъстърва с мед и мащерка с резенчета лимон и гарнитура или салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: